Prijzenkast

Marcel van der Haar: 2e plaats tijdens het NK 2010

Eindelijk was het dan zover op zaterdag 2 oktober moesten de finalisten van de 3 regiovoorrondes zich om half 9 melden bij Theater de Flint in Amersfoort voor de dag van de grote finale.Na een tijd van veel voorbereiding ging het dan eindelijk gebeuren naast de twee voorafbekende onderwerpen kregen we ook nog 3 verrassings onderwerpen uitgedeeld die inde loop van de dag achter de schermen gemaakt zouden moeten worden en het laatsteonderwerp op het podium.

Lees het verslag


Marcel van der Haar 2e plaats tijdens de regionale voorrondes voor het NK 2010

Lees het verslag


Marcel van den Haar 3de bij NK bloemsierkunst voor professionals 2008

Op zondag 2 en maandag 3 november tijdens Nederlands grootste bloemisten festijn Floral Mouvement werd door 12 kandidaten de strijd aangegaan voor het NK bloemsierkunst voor professionals. Het geheel speelde zich onder grote publieke belangstelling live op het podium van Floral mouvement in Nieuwegein af. De te behalen prijs was de felbegeerde Gouden tulp trofee. Aan deze belangrijkste wedstrijd op bloemenvakgebied deed ook Marcel van der Haar van Bloemschik Workshop Farm Atelier Coraggio uit Groenlo mee. Hij behaalde de 3de prijs tijdens deze zeer spannende wedstrijd met een zeer klein punten verschil op de nummers 1 en 2. De wedstrijd bestond uit 5 opdrachten en de opdrachten waren:

Opdracht 1 “YOUR PASSION WITH FLOWER FASHION”

Opdracht: Maak een lichaamsdecoratie in de vorm van een kledingstuk waarbij het accent dient te liggen op de bedekking van het bovenlichaam.
Marcel van der Haar maakte voor dit onderdeel een plantaardige jurk gemaakt van kosmos en zeewier en beklede deze met paarse bloemen wat een zeer chique uitstraling met zich mee bracht.De jury kon dit erg waarderen en voor dit onderdeel behaalde Marcel dan ook de hoogste score van alle deelnemers. Om de jurken aan het publiek te tonen werd er voor de bekendmaking van de 1e, 2e en 3e prijs eerst nog een prachtige modeshow gelopen dooreen 12 tal prachtige modellen zodat het publiek nog eens extra kon genieten van alle schitterende creaties.Ook werden bij deze mode show alle 12 arrangeurs op een mooie manier in het zonnetje gezet.

Opdracht 2: Maak een EKO verantwoord Plantenarrangement binnen de maatvoering van 150 cm hoog en 75 cm breed. (minimale hoogte 1 meter)
Voor de opdrachten 1 en 2 mochten thuis de ondergronden van dode plantaardige materialen worden gemaakt. De verse materialen moesten tijdens de wedstrijd worden verwerkt.Op Maandag vonden er 3 verrassingsopdrachten plaats waarvan de deelnemers van de opdrachten 3 en 4 op zondag de eerste wedstrijddag een formulierontvingen met daarop de opdracht.De bloemen die voor opdracht 3 en 4 beschikbaar waren gesteld zagen de deelnemers pas op de tweede wedstrijddag dus hiervoor was een groot improvisatievermogen nodig.

Opdracht 3: BOEKET MAKE-OVER
Maak twee boeketten, waarbij het ene boeket een metamorfose ondergaat ten opzichte van de andere.
De keuze van Marcel van der haar hiervoor was horizontaal en verticaal.

Opdracht 4:COLORFULL FUNERAL
Maak een plantaardig rouwmonument waarbij het thema colorfull heel belangrijk is.
Maak een combinatie van steektechniek met een alternatieve techniek (zoals weven, wikkelen, bundelen etc.)

Opdracht 5:was een verrassingsopdracht met het thema BEAUTY EN WELLNESS.
Hiervoor kregen de deelnemers pas 10 minuten voor aanvang van de wedstrijd de opdracht uitgedeeld met de daarbij behorende bloemen en ondergrond. Opdracht luide maak een balie arrangement voor een beautysalon die is gestart met “Hot stone massage”Met de ondergrond en het aangeboden assortiment bloemen voor deze opdracht kon Marcel van der Haar prima uit de voeten en haalde voor dit onderdeel dan ook een zeer hoge score.

Een terugblik van Marcel van der Haar eigenaar van Workshopfarm Atelier Coraggio uit Groenlo op deze twee spannende dagen “Het was twee dagen topsport waar onder eenenorme druk door alle deelnemers een TOPPRESTATIE geleverd is en waarbij de onderlinge sfeer net zo geweldig als de wedstrijd zelf was”.Door als derde te eindigen motiveert het mij wel om over twee jaar weer mee te doen want er is natuurlijk niets mooiers dan een eerste plaats.


“Marcel van der Haar Boekettenmeester 2007″

De Floral Movement, wat dit jaar geheel in het teken staat van het thema “real life”, is het grootste bloemisten evenement wat Nederland rijk is en wordt jaarlijks gehouden in de Home box in Nieuwegein. Ook dit jaar werden naast diverse andere wedstrijden ook de wedstrijd voor de titel boekettenmeester 2007 gehouden. Deze wedstrijd werd voor de tweede keer op rij (iets wat nog niet eerder voorkwam) gewonnen door Marcel van der Haar, van groothandel/workshop-farm Atelier Coraggio uit Groenlo.

Na vorig jaar de titel boekettenmeester 2006 in de wacht te hebben gesleept was het ook dit jaar op zondagmiddag raak en won hij van 40 andere deelnemers weer de eerste prijs.

Het onderwerp werd door Marcel vertaald in Glamorous Live wat in het paars zilveren werkstuk ook heel duidelijk naar voren komt. De jury was vol lof over vormgeving, techniek, totale compositie en het kleurgebruik wat in zowel boeket als de uit tempex vervaardigde zelfontworpen vaas naar voren kwam. Wie het winnende werkstuk nog wil bekijken kan t/m dinsdag 30 oktober (dinsdag consumentendag) terecht op de Floral Movement in de Home box in Nieuwegein.

Namens het “Team Coraggio” willen wij Marcel van harte feliciteren met deze titel!!

De bijbehorende bokaal-werd dankbaar in ontvangst genomen.

Marcel met het winnende boeket

Het boeket wat door de jury de hoogste waardering kreeg