Marcel van der Haar Winnaar van de VBW Flowercub

6 november 2014

Gisteren in Aalsmeer op het cultraplein was het dan zover, de 30 overgebleven topfinalisten vanuit de 3 voorrondes die in Ede, Naaldwijk en Groningen waren gehouden met zo’n kleine 180 deelnemers mochten in de finale strijden voor de VBW Flowercub.

En ik kan met heel veel trots mededelen dat ik de winnaar ben geworden!!!!!!!! Hoe mooi kan het leven soms zijn!!!

De opdracht betrof maak een kerst tafelarrangement op een OASIS Table deco (een soort 4 kante krans van de firma OASIS)(het beste bloemen-steekschuim merk uit de bloemenbranche)

en maak een Kerst tafelarrangement voor 4 personen voor een informeel Kerstdiner met vrienden.

De eisen waren dat het arrangement niet groter dan een meter bij een meter mocht bedragen en dat het de bedoeling was dat de vierkante basis(table deco) duidelijk uit het arrangement naar voren kwam.

Ook was het de bedoeling dat je degene die tegenover je zat nog zou kunnen zien(wel zo prettig met een diner).

minimaal 50% van de te verwerkte materialen in deze Oasis ondergrond moest uit levende producten bestaan wat dus betekend werken met de OASIS zoals de Oasis bedoeld is.

Ik heb de keuze gemaakt om het kerstdiner te serveren met een oosterlijk tintje en daarbij materialen en kleurgebruik op aan te passen.

en wat eten we met de kerst Sushi!!!

De Jury roemde mijn Tafel arrangement door zijn verfijning,kleurgebruik en het totaalplaatje wat ik had neergezet en de techniek die met het maximale puntenaantal van 10 beoordeeld werd.

De opmerking die ik van 1 van de juryleden mocht ontvangen was dat het een echt “kijkbloemstuk” betrof waarin veel te zien was.

 

foto's gemaakt door fotograaf RON DE VRIES

Alle foto's in dit artikel zijn gemaakt door fotograaf RON DE VRIES

 

 

 

Op onderstaande link op de site van het VBW(Vereniging Bloemist Winkeliers) staat het officiele persartikel te lezen.

www.vbw.nu/vbw-flowercup-2014/marcel-van-der-haar-winnaar-vbw-flowercup-2014

Graag wil nog even mijn sponsor van alle mooie bloemen bedanken de firma Bram van der Mey uit Enschede mede door jullie goede zorgen heb ik dit neer kunnen zetten TOP Bedankt!!